MBA- Studenten op bezoek bij Zorgnet Vlaanderen

Een blog van Clara Van den Broeck, stafmedewerker van Zorgnet Vlaanderen

bezoek

Op donderdag 21 augustus ontvingen Bernadette Van den Heuvel en ik met genoegen vijf buitenlandse MBA- studenten van de Solvay Business School in Brussel.

Cecile, Alba, Pablo en Sudhakar werken als afsluiter van hun MBA- opleiding aan een project rond residentiële ouderenzorg in België. Het is op vraag van Sodexho dat zij rond dit thema werken. Hun focus ligt vooral op de processen binnen de organisatie van een residentieel verblijf voor ouderen (value chain), de mogelijke opportuniteiten (capaciteitsgroei en mogelijkheden tot uitbesteding) en de risico’s.

Zij interviewden verschillende experten rondom dit thema en kwamen ook terecht bij Zorgnet Vlaanderen. Bernadette en ik trokken een voormiddag uit om uit te leggen hoe de vork aan de steel zit. Met de visie van Zorgnet Vlaanderen als inspiratiebron werd er ingegaan op het gedachtegoed ‘GPS 2021’ rond integratie tussen residentiële ouderenzorg en thuiszorg, alsook het netwerkverhaal waarin de verschillende lijnen elkaar vinden. Zo kregen de studenten een blik op de gewenste toekomst. Zij beseffen dat de weg nog lang en hobbelig is gezien de besparingsperikelen, de liberalisering en de moeilijke bevoegdheidsverdeling in ons land. Het werd een dynamisch interactief overleg waaruit duidelijk bleek dat de studenten goed op de hoogte zijn van de complexiteit en ook een grondig inzicht hebben in het aanbod van ouderenzorg.  

Leuk is dat dit nog niet alles is: binnenkort volgt nog een vervolg op dit overleg tijdens een rondetafelgesprek “2020 : Uitdagingen voor onze seniorenmarkt” op 10 september. Vanuit Zorgnet Vlaanderen wensen we Cecile, Alba, Pablo en Sudhakar alle succes bij het afronden van hun MBA en danken we hen voor hun interesse in ouderenzorg en onze organisatie.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op MBA- Studenten op bezoek bij Zorgnet Vlaanderen

  1. Pingback: MBA- Studenten op bezoek bij Zorgnet Vlaanderen – Actualiteit in het Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s