Felicitaties

Goed twee weken na de slotviering van 75 jaar Zorgnet Vlaanderen krijg ik nog elke dag mails, schouderklopjes en sms’jes met felicitaties voor het mooie feest. En het zijn heus niet alleen de meisjes van het fantastische koor Scala die indruk hebben gemaakt op de aanwezigen in het Capitole in Gent. Het zijn vooral de 75 ‘zorgballonnen’ die samen de kracht en het enthousiasme van heel het brede werkveld vertegenwoordigden, die de pluimen verdienen.

De viering 75 jaar Zorgnet Vlaanderen wilde dan ook expliciet erkenning geven en hulde brengen aan de vele tienduizenden mensen die dag in dag uit zorg verlenen. Dag en nacht staan zij paraat, zeven dagen op zeven, ook tijdens de feestdagen. In vaak moeilijke omstandigheden geven zij het beste van zichzelf om onze kwetsbare medemensen bij te staan en te helpen. De meesten van deze tienduizenden zorgverleners werken anoniem, in de schaduw. Ze zoeken zelden de schijnwerpers op. Ze concentreren zich bij voorkeur op hun opdracht, die ze met hoofd, hart en handen uitvoeren.

Als Zorgnet Vlaanderen na 75 jaar sterker staat dan ooit, dan is dat vooral te danken aan deze vele tienduizenden zorverleners die in onze organisaties en voorzieningen werken. Zorgnet Vlaanderen is er voor hen. De felicitaties voor het feest in de Capitole én voor 75 jaar Zorgnet Vlaanderen zijn dan ook in de eerste plaats voor hen bedoeld.

129_20131121_215728_183029001794_PDS4Z4A9026

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen uit de praktijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s