Naar de sauna in het woonzorgcentrum

Wellness in het woonzorgcentrum

Hoe kunnen we het leven van zwaar zorgbehoevende ouderen in de woonzorgcentra zo aangenaam mogelijk maken? Tal van woonzorgcentra zoeken hiervoor innovatieve oplossingen.

In woonzorgcentrum  O.-L.-Vrouw van Lourdes in Zoutleeuw is recent een verwencentrum voor zwaar zorgbehoevende mensen in gebruik genomen. Allicht gaat het hier om een wereldprimeur.

Directeur Luc Hermans: “Het idee was om een wellnesscentrum te bouwen, volledig aangepast aan en op maat van zwaar zorgbehoevende mensen. Inclusief sauna, een stoombad, een hammam, massageruimtes …. met alles erop en eraan. De sauna gaat tot 60° in plaats van 90°, we gebruiken geen prikkelende stoffen in het stoombad, rolstoeltoegankelijkheid is verzekerd, zitplaatsen zijn licht geïnclineerd en indien nodig op maat gemaakt, maar voor de rest is er qua beleving weinig verschil. Warmte, geuren, aanrakingen, massage, nabijheid… het hoort er allemaal bij. Bij mijn weten bestaat deze zorgbenadering nog nergens ter wereld. De reacties van de bewoners zijn heerlijk.”

Een uitvoerig interview met Luc Hermans leest u in de komende Zorgwijzer.

Wellness met alles erop en eraan

Dit bericht werd geplaatst in Infrastructuur, Innovatie, Ouderenzorg, Verhalen uit de praktijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s