Plooifietsen voor ziekenhuismedewerkers

De plooifiets van AZ Sint-Lucas Brugge

De plooifiets van AZ Sint-Lucas Brugge

Net als de meeste zorginstellingen kampt AZ Sint-Lucas Brugge met een tekort aan parkeerplaatsen. Op 1 maart start het ziekenhuis daarom met de bouw van een nieuw parkeergebouw, goed voor 511 plaatsen. Om de periode van de werken te overbruggen, stelt het ziekenhuis plooifietsen ter beschikking van zijn medewerkers.

Woordvoerster Els Ackaert van AZ Sint-Lucas Brugge: “Door de werken zullen tijdelijk nog minder parkeerplaatsen ter beschikking zijn. En natuurlijk geven we graag voorrang aan onze patiënten en bezoekers. We hebben dan ook diverse pistes onderzocht om onze medewerkers een alternatief aan te bieden.

In het nabijgelegen Steenbrugge is er een parking met voldoende capaciteit. Eerst wilden we een pendelbus inleggen, maar dat bleek financieel en organisatorisch niet haalbaar. Vandaar het idee van de plooifietsen. Medewerkers kunnen in Steenbrugge parkeren en dan met de fiets naar het ziekenhuis komen.

310 medewerkers zijn op ons voorstel ingegaan. We hebben er bewust voor gekozen om de werken begin maart te starten, na de strenge winterperiode en met de lente en de zomer in het vooruitzicht. Bovendien loopt de fietsroute in een oude spoorwegbedding door een mooi natuurgebied.

De plooifietsen hebben de huisstijl van het ziekenhuis gekregen. Ze springen meteen in het oog. Zo doen we tegelijk aan branding en ontmoedigen we diefstal.”

Dit bericht werd geplaatst in Infrastructuur, Management en beleid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s